Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΡΙΓΑ

Πρωτεύουσα της Λετονίας και σημαντικό λιμάνι, όπως και βιομηχανικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο όλων Βαλτικών χωρών.

Με πληθυσμό περίπου 700χιλ. κατοίκους και έτος ίδρυσης το 1201, βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Νταουγκάβα, και είναι η αιτία του ονόματος της, καθώς στη τοπική γλώσσα σημαίνει βρόχος λιμανιού.

Η ιστορία της πόλης είναι άρρηκτα δεμένη με δράσεις και γεγονότα ίντριγκας τοπικών εκκλησιών με σκοπό πάντα την εξουσία και τον έλεγχο των πόρων της περιοχής.





Στο κόσμημα της Βαλτικής θα βρεις πλήθος από κρυφές ομορφιές.

Μία από αυτές είναι το ιστορικό κέντρο της Ρίγας εμπνευσμένο από αρνουβό χαρακτηριστικά ενώ έχει ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της unesco. Στενά δρομάκια και αρχοντικά  του μεσαίωνα θα δώσουν μια ατμόσφαιρα παραμυθιού στη διαμονή σας, ενώ έξτρα tipακι είναι ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός και η πλατεία Λίβου με πολλά μπαρ και μαγαζιά.


Και αν το ιστορικό κέντρο της Ρίγας διαθέτει πολλά... σελφομέρη τότε ο ποταμός Νταουγκάβα ενδείκνυται για μια χαλαρωτική βόλτα στο λαβύρινθο των καναλιών.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την κεντρική αγορά. Και ενώ οι δικές μας αρκετές φορές είναι προς αποφυγή, εκεί-όπως σε όλο τα κράτη του βορρά-πρόκειται για σημείο ευχάριστης συνάντησης που θα σας δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικό φαγητό και προϊόντα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα φημίζονται ως από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Ναι εκεί κύριε γνώστη των ποτών θα βρεις και το πασίγνωστο Μαύρο Βάλσαμο. Με μέτρο όμως τα ποτηράκια...

Άλλο χαλαρωτικό, για τον ταξιδιώτη, σημείο είναι η ταράτσα του εμπορικού κέντρου Galleria Riga που βλέπεις όλη την πόλη από ψηλά ενώ αφήνεις το έτερο σου ήμισυ στους κάτω ορόφους με την δικαιολογία ότι μια φορά έρχεσαι στη Ρίγα.
Αποτέλεσμα εικόνας για ριγα


Η καλύτερη περίοδος για επίσκεψη είναι μέσα άνοιξης έως τέλη καλοκαιριού λόγω θερμοκρασιών. Όμως μέχρι και το Νοέμβριο οι θερμοκρασίες είναι ανεκτές για εμάς τους νότιους και αυτό το λέω γιατί τότε ο μέσος όρος ενός εισιτηρίου είναι σχετικά φθηνός-περίπου 300€ με επιστροφή στην Αθήνα-ενώ τα καλά ξενοδοχεία κυμαίνονται στα 60€ ανά νύχτα ανά άτομο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου