Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΜΠΑΚΟΥ

Σειρά σήμερα έχει το Μπακού (μτφρ.«ανεμοδαρμένη πόλη») η ταχύτατα αναπτυσσόμενη και όμορφη πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με την απογραφή του 2015 η πόλη έχει περίπου 2.250.000 κατοίκους. Βρίσκεται στις νότιες ακτές της χερσονήσου Αμπσερόν και η ίδρυση της πόλης ανάγεται στον 6ο αιώνα μ.Χ. Το οχυρωμένο κέντρο της παλιάς πόλης έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την unesco.

 Αποτέλεσμα εικόνας για μπακου

Μία πόλη που από γωνία σε γωνία αλλάζει πρόσωπο και από την υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική σε πάει σε κατασκευές περασμένων καιρών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο Ο Πύργος Maiden με ύψος 29 μέτρα, κατασκευασμένος από πέτρα καθώς και το παλάτι Shirvan Shahs,

ένα συγκρότημα ανακτόρων από ψαμμίτη!

Αποτέλεσμα εικόνας για μπακου

Στο Μπακού μπορείτε να δείτε δυο ξεχωριστά μουσεία. Της λογοτεχνίας, και το απίθανο μουσείο των χαλιών. Μάλιστα το τελευταίο ουσιαστικά πρόκειται για την ζωντανή πορεία όχι μόνο της πόλης αλλά και της χώρας στον ευρύτερο χώρο μέσα σε μια ιστορική αναδρομή εκατοντάδων ετών.

Η σύγχρονη πλευρά της πόλης έχει πιο έκδηλο σημάδι τους Ουρανοξύστες της Φωτιάς και τα σύγχρονα, αεροδρόμιο-μετρό. Φοβερό tipακι και η παραλιακή ζώνη των 3,5χλμ γεμάτη από κάθε είδους μαγαζιά.
Στη γη του Πυρός όπως αποκαλείται το Αζερμπαιτζάν θα πρέπει να επισκεφθείς το ζωροαστρικό αρχαίο ναό Atashgah με τις φυσικές φλόγες που ξεπηδούν απο τα ατελείωτα κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στο υπέδαφος.

Το πιο σημαντικό event της πόλης κάθε χρόνο είναι το εξαίσιο από οργάνωση και δομή, grand prix που διεξάγεται μεσα στους δρόμους της πόλης και το προετοιμάζουν 4 μήνες πριν την ημέρα διεξαγωγής του!

Αποτέλεσμα εικόνας για μπακου

Τώρα για να βρεθείς στην φιλόξενη πόλη των Αζέρων (εκτός αν είσαι Αρμένιος), μπορείς με πτήση από Αθήνα με περίπου 200€ ενώ για τα ξενοδοχεία, που ομολογουμένως είναι σε πολύ καλό επίπεδο, η τιμή κυμαίνεται γυρω στα 40-50€ με πρωινό, συνήθως.

Βάλτο στο χάρτη των πιθανών προορισμών σου, αξίζει η εμπειρία δίπλα στη Κασπία.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου