Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Όταν ο Πυθέας εξερευνούσε τον 4ο αιώνα π.Χ τις ακτές της Ισλανδίας σίγουρα δε θα σκεφτόταν ότι η σημερινή πρωτεύουσα της, θα αποτελεί πρότυπο ανθρώπινης δόμησης και παροχής υπηρεσιών για κάθε πολίτη.

Το Ρέικιαβικ, περί αυτού ο λόγος, με πληθυσμό περί των 150χιλιάδων ψυχών είναι η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου και η ονομασία του στα ισλανδικά σημαίνει "Κόλπος του Καπνού".
Αποτέλεσμα εικόνας για ρεικιαβικ



Μην σας ξεγελά το βόρειο της  περιοχής, ούτε το κλίμα, ούτε ο μικρός της πληθυσμός και αυτό γιατί η πόλη θεωρείται παραδόξως, ότι πρέπει, για νυχτερινή διασκέδαση. Με πολλά μπαράκια(που κλείνουν στις έξι το πρωί) και ιδιαίτερα με την συνήθεια των κατοίκων της να βγαίνουν αργά, μετά τις 12, για ένα ποτό είναι δεδομένο ότι δε θα πλήξεις και ούτε θα μαζευτείς στο ξενοδοχείο μετά τις οκτώ το απόγευμα.

Οk η κουζίνα του Ρέικιαβικ με κυρίαρχο κρέας αυτό του καρχαρία, δε ξέρω αν θα σε ενθουσιάσει αλλά θα σε ξαφνιάσει η θερμοκρασία καθώς λόγω των θερμών ρευμάτων στον κόλπο, η μέση θερμοκρασία είναι στους 10 βαθμούς κελσίου ενώ χιονίζει σπάνια.

Η πόλη διαθέτει αρκετά σημεία ενδιαφέροντος. Με πολλά μουσεία-οικογενειακού/εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ώστε να ταιριάζουν στο εκπαιδευτικό τους σύστημα-και εκκλησίες, θα σου δώσουν μια γεύση από την αύρα της πόλης. Εκκλησία-ορόσημο είναι αυτή του Hallgrimur που ξεχωρίζει για το ύψος της και την αρχιτεκτονική της. Ολοκληρώθηκε πριν 30χρόνια και είναι ορατή από οποιοδήποτε σημείο της πόλης ενώ το καμπαναριό της, προσφέρει απεριόριστη θέα στον επισκέπτη της. Να πάρεις ζακέτα εκεί πάνω γιατί μπάζει.





Και αν σου άρεσε το προηγούμενο spot τότε το Perlan, ελληνιστί Μαργαριτάρι, ένας ημισφαιρικός θόλος, κάτω από τον οποίο υπάρχει ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο, θα σου καλύψει κάθε απαίτηση. Το μαργαριτάρι περιέχει επίσης καφετέρια(όχι δε σερβίρει φρέντο), ενώ προσφέρει επίσης μια πλατφόρμα με πανοραμική θέα 360 μοιρών στην πόλη και τα προάστια. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δωρεάν και είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για φωτογραφίες.
Αποτέλεσμα εικόνας για perlan reykjavik


Η πόλη προσφέρει ευκαιρίες για ψώνια και σουβενίρ ενώ ο Δήμος εκδίδει ημερήσιες κάρτες μουσείων, συγκοινωνιών και εκδρομών.


Επιβάλλεται όμως να βγεις και έξω από αυτήν για να απολαύσεις τα γεωθερμικά σπα και την μεγάλη ατραξιόν, το σημείο παρατήρησης των φαλαινών και γενικά την μίξη του σεληνιακού και δασικού τοπίου που κυριαρχεί στη περιοχή.

Αποτέλεσμα εικόνας για ρεικιαβικ γεωθερμικα σπα


Για να φθάσεις στο Ρέικιαβικ από Αθήνα θα χρειαστεί να γίνει με ανταπόκριση ενώ το κόστος θα βγει περίπου στα 400€, αν είσαι τυχερός. Τυχερός θα είσαι στη διαμονή καθώς μια μέση τιμή των καταλυμάτων είναι τα 60€ ανά άτομο/ανά νύκτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου