Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΒΟΥΠΕΡΤΑΛ

Το Βούπερταλ (μτφ.κοιλάδα του Βούπερ) σημαντικό βιομηχανικό κέντρο, είναι πόλη της Γερμανίας με πληθυσμό περίπου 360.000 κατοίκους. Φημίζεται για το εναέριο τραίνο που μεταφέρει τους επιβάτες της πόλης.



Αποτέλεσμα εικόνας για βουπερταλ

Η πόλη σχηματίστηκε το 1929 με την ένωση γειτονικών κωμοπόλεων και το 1930 πήρε την οριστική της μορφή.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε περίπου το 40% της πόλης από τους Συμμάχους. Ωστόσο, ένα μέρος των ιστορικών χώρων έχουν διατηρηθεί, όπως η συνοικία του Έλμπεργκ.

Το πιο γνωστό αξιοθέατο και σύμβολο της πόλης είναι το Σβέμπεμπαν, ένα τραίνο, το οποίο είναι ένα από τα ελάχιστα εναέρια τρένα του κόσμου.



Αποτέλεσμα εικόνας για βουπερταλ

Αποτέλεσμα εικόνας για βουπερταλ

 
Επίσης στο Βούπερταλ έχει ιδρυθεί το μουσικοχορευτικό θέατρο της Πίνα Μπάους το οποίο έχει κάνει περιοδείες ανά τον κόσμο. Η πόλη έχει οκτώ θέατρα, συμπεριλαμβανομένου και Ελληνικού καθώς και την πασίγνωστη φιλαρμονική της.
Γνωστός είναι και ο έξοχος ζωολογικός της κήπος.

Το υψόμετρο της πόλης (100-350μέτρα) σε συνδυασμό με τα περίπου 8500 σκαλιά της, προσφέρουν ορισμένες μαγικές εικόνες, ε ότι πρέπει για το instagram.

Αποτέλεσμα εικόνας για βουπερταλ

H τέχνη στα ψώνια εκπροσωπείται από εμπορικές περιοχές, με μεγάλα εμπορικά κέντρα, γκαλερί και μπουτίκ κάθε είδους. Τα μυστικά της ορεσίβιας κουζίνας αποκαλύπτονται σε γαστρονομικές επιλογές υψηλού επιπέδου σε μπυραρίες όπως και η διασκέδαση στα πολυάριθμα κλαμπ και μπαρ της πόλης.

Το εκπαιδευτικό της επίπεδο βρίσκεται σε ύψιστο βαθμό με Πανεπιστήμιο, σχολές και πολυάριθμα σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

Στη πόλη υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο από το 1960 καθώς λειτουργεί και ελληνικό δημοτικό σχολείο.

Το Βούπερταλ προσφέρει στον επισκέπτη πληθώρα επιλογών για την διαμονή του με μ.ο. τα 90€ το άτομο ανά νύχτα.

Από Ελλάδα (Αθήνα/Θεσσαλονίκη) μπορείς να φτάσεις αεροπορικώς (κυρίως με Aegean ή Eurowings) είτε στη Φρανκφούρτη, είτε στο Ντίσελντορφ και μετά οδικώς στη πόλη του Βούπερταλ. Η μέση τιμή εισιτηρίου είναι στα 130€ ανά άτομο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου